Näin pääset matkaan

Sähköveneen vuokraaminen Porvoonjoella on helppoa ja hauskaa.

Vene vuokrataan kännykällä

Ennen vuokrausta teet käyttäjätunnuksen ja suoritat vahvan tunnistautumisen, jotta tiedetään kuka on vastuussa. Kun käyttäjätunnus on kunnossa, voit tehdä varauksen tai ottaa veneen heti käyttöön, jos se on vapaa. Avaa sovellus tästä!

Veneen sijainti

Vene on osoitteessa Itäinen Rantapromenadi 17, heti Vanhan kaupungin jälkeen. Se on se ainoa laituri sillan ja Glückaufin välillä, ja jos laiturissa on kiinni katamaraani, voit vuokrata sen.

Valmistautuminen lähtöön

Laita pelastusliivit päälle! Ne löytyvät takapenkin sisältä ja takakannen luukun alta. Avaa vene kännykkäsovelluksella ja mustasta laita ohjauspaneelista virta päälle. Kokeile kevyesti kahvaa liikuttamalla, toimiiko moottori. Jos ei, tarkista, että paneelin alaosassa on magneetti paikallaan. Lisää magneetteja löytyy takapenkin alta.

Valmiina lähtöön!

Ennen liikkeellelähtöä katso ympärillesi – eihän joelta ole kummassakaan suunnassa tulossa venettä? Irroita köydet ja työnnä vene irti laiturista. Jos et osaa tehdä knaappisolmua, anna köysien olla kiinni ja ota ne matkustamoon. Myös lepuuttimet voi jättää veneeseen kiinni.
Olet nyt veneilemässä, nauti!

Maltti on valttia

Vene ohjautuu eri tavalla kuin auto. Tee rauhallisia, selkeitä ohjausliikkeitä, ja odota, että ne vaikuttavat. Jos olet liian hätäinen, vene poukkoilee ympäriinsä. Kurkkaa myös, missä asennossa moottori on, niin tiedät milloin mennään suoraan! Huomioi, että Porvoonjoessa on 10 km/h nopeusrajoitus. Sopiva vauhti jokikruisailuun on 5-7 km/h.

Rantaudu rauhallisesti

Rantautuessa lähesty laituria pohjoispuolelta. Aja hitaasti vinottain kohti laituria ja ota kaasu pois. Kun vene on lipunut melkein kohdalle, jarruta peruuttamalla niin, että perä kääntyy oikealle. Kun vene on laituri suuntaisesti, joen virtaus painaa sen laituriin!